3 tips om je huis meer smart te maken

3 tips om je huis meer smart te maken

Waarom zijn directeurs slimmer dan de werknemers? Omdat ze de werknemer het echte werk laten doen terwijl de directeur het hoogste salaris vangt. Dat is natuurlijk heel kort door de bocht, het geeft wel aan hoe belangrijk het is om te kunnen delegeren. Je kunt namelijk veel efficiĆ«nter werken als je kiest welke activiteiten je zelf uitvoert en wat je kunt uitbesteden. Als huiseigenaar of huurder ben je ā€˜directeurā€™ over je eigen woning. Door je huis smart te maken houd je zelf meer tijd over om (leuke) dingen te doen. Met deze 3 tips maak je een goede start!

1. Leg voorzieningen aan

Voordat je raamdecoratie gaat bestellen op de website van PoweredBlinds is het goed om eerst even te beginnen met de infrastructuur. Heb je bijvoorbeeld een snelle en betrouwbare internetverbinding in huis liggen? Je kunt kiezen voor kabels maar veel apparaten werken draadloos op basis van WiFi of een ander protocol. Je zult wel voldoende stopcontacten nodig hebben door je woning en wellicht signaal versterkers. Als je er eerst voor zorgt dat jouw woning helemaal klaar is voor smart toepassingen dan wordt het koppelen van hardware en software direct een stuk eenvoudiger. Als je echt niet kunt wachten dan kun je een kleine smart speaker of slimme lamp in huis halen. Toch is een goede basis van groot belang om te voorkomen dat jouw smart home als een digitaal kaartenhuis instort.

2. Begin met een smart hub

Een smart home heeft een slim brein nodig. Dit is een centraal middelpunt van waaruit apparaten en toepassingen worden aangestuurd. De TaHoma Switch is een smart hub die naast Somfy producten ook werkt met een groot aantal andere merken. Je kunt de bijbehorende app gebruiken of kies voor jouw favoriete virtuele assistent. Zo kun je Alexa van Amazon, Siri van Apple of de Google Home Assistant koppelen. Google heeft een andere type smart hub met scherm. Hoewel dit apparaat veelzijdig en praktisch is kun je er niet direct Somfy apparaten mee bedienen zonder Switch. Je zult bij het ā€˜smartā€™ maken van je huis ontdekken dat er soms meer slimme apparaten of diensten nodig zijn om maximaal gebruik te maken van de toepassingen. Gelukkig hoef je niet alles in Ć©Ć©n keer te kopen.

3. Check de standaarden

Als je de Somfy TaHoma wilt koppelen aan elektrische shutters van PoweredBlinds dan zal dit weinig moeite kosten. Dit komt omdat dezelfde fabrikant achter deze producten zit. Gelukkig ben je niet veroordeeld tot het assortiment dat een merk levert zolang er gebruik wordt gemaakt van standaard protocollen. Helaas liggen merken nog steeds niet helemaal op Ć©Ć©n lijn wat betreft standaard gegevensoverdracht. Het voordeel van Somfy is dat ze geen concurrent zijn van ā€˜de grote drieā€™ omdat ze andere producten en diensten verkopen. Amazon producten laten samenwerken met Google of Apple hardware en software verloopt namelijk niet altijd vlekkeloos. Mocht je producten tegenkomen die niet volledig te integreren zijn dan kun je met apps zoals Zapier of IFTTT software alsnog koppelingen maken.

Met deze drie tips kun je een solide fundering leggen voor jouw smart home. En dan is het genieten van automatische raamdecoratie, verlichting of een slimme spraak assistent!

Gerelateerde Posts

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer