5 tips om inbrekers buiten te houden

5 tips om inbrekers buiten te houden

Nu we weer vaker de hort op gaan, zien inbrekers ook vaker hun kans schoon. Daarom vraag je je vast af: wat kan ik doen om mijn huis écht beter te beveiligen? We helpen je op weg. In dit artikel vind je 5 tips om inbrekers buiten de deur te houden. Ook vertellen we je waar je rekening mee moet houden na het installeren van een slimme alarminstallatie.

1. Plaats een smart alarm

Met een intelligent alarm in huis heb je bijna geen omkijken meer naar je beveiliging. Het alarmsysteem is draadloos en schakelt zich vanzelf in en uit. Bovendien is het huisdiervriendelijk. Dit betekent dat Minoes of Max geen vals alarm kunnen veroorzaken wanneer ze door het huis wandelen.

Een smart alarm bedien je makkelijk via een app op je smartphone. Ook goed om te weten: een slim alarmsysteem moet jaarlijks geüpdatet worden door een specialist. Zo zorg je dat het systeem optimaal blijft werken en geen storingen gaat vertonen.

2. Upgrade je buitenverlichting

Hoe beter de buitenkant van je woning verlicht is, hoe minder groot de kans dat criminelen het op jouw huis zullen munten. Dieven vinden het namelijk heerlijk om ongestoord hun gang te kunnen gaan. Ze zijn dan ook dol op donkere tuinen en onverlichte deuren. Zorg daarom dat alle buitendeuren goed verlicht zijn in de avond. Kies bijvoorbeeld voor een buitenlamp met een bewegingssensor. Of voor buitenverlichting met een schemerschakelaar.

3. Maak buitendeuren inbraakproof

Neem ook eens een middag de tijd om het hang- en sluitwerk op alle buitendeuren en ramen na te lopen. Controleer of het nog fatsoenlijk werkt en van een goed keurmerk is voorzien. Upgrade je voordeur met een anti-inbraakstrip en brievenbusbeveiliging. En plaats veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging (of een cilinder met kerntrekbeveiliging) op alle andere buitendeuren. Ga je slapen of de deur uit? Sluit dan altijd alle ramen en doe de voordeur op het nachtslot. Ook als je even een ommetje gaat maken.

4. Koop een brandwerende kluis

Je weet vast dat het slim is om waardevolle spullen, dure apparatuur en belangrijke documenten niet in het zicht te laten liggen. Hetzelfde geldt voor laptops, sieraden en contant geld. Het is fijn om hier een veilige plek voor te hebben. Een inbraak valt niet altijd te voorkomen. Maar als deze spullen goed opgeborgen zijn, dan weet je in ieder geval dat er met deze bezittingen niks kan gebeuren. Kies bij voorkeur voor een brandwerende kluis. Dan liggen je kostbaarheden ook veilig als er brand uitbreekt.

5. Op vakantie? Voorzichtig met social media

Ga je binnenkort een weekendje weg of op reis? Let dan extra goed op wat je op social media post. Kondig je vakantie vooral niet aan op Facebook of Instagram. Wil je vakantiekiekjes plaatsen? Doe dit dan pas als je weer terug bent. Anders loop je het risico dat criminelen je adres achterhalen en toeslaan wanneer je weg bent.

Gerelateerde Posts

Veiligheid tijdens het klussen is belangrijk!

Veiligheid tijdens het klussen is belangrijk!

Waarom en hoe jij jouw huis moet isoleren

Waarom en hoe jij jouw huis moet isoleren

Alle isolatietechnieken opgelijst

Alle isolatietechnieken opgelijst

Sommige klussen kun je beter uitbesteden

Sommige klussen kun je beter uitbesteden