7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

Het rioolstelsel is een complex netwerk van leidingen dat verantwoordelijk is voor het afvoeren van afvalwater en ander vuil uit onze huizen en gemeenschappen. Helaas gooien mensen soms onbedoeld of opzettelijk voorwerpen weg die niet in het riool thuishoren. Dit kan leiden tot verstoppingen, schade aan het rioolsysteem en zelfs milieuproblemen. In deze blog noemen we 7 van deze vreemde voorwerpen!

1. Vochtige doekjes

Hoewel vochtige doekjes handig kunnen zijn voor persoonlijke hygiƫne, veroorzaken ze veel problemen wanneer ze door het toilet worden gespoeld. In tegenstelling tot toiletpapier lossen vochtige doekjes niet gemakkelijk op in water en kunnen ze verstoppingen veroorzaken in het rioolstelsel.

2. Vet en olie

Het wegspoelen van vet en olie door de gootsteen lijkt misschien onschuldig, maar het kan ernstige problemen veroorzaken in het rioolsysteem. Vet en olie kunnen stollen en zich ophopen in de leidingen, waardoor verstoppingen ontstaan en het riool beschadigd raakt. Hetzelfde geldt voor zeep, waarmee voorzichtig gebruik ook wordt aangeraden.

3. Tampons en maandverband

Hoewel tampons en maandverband bedoeld zijn om in de prullenbak te worden gegooid, belanden ze vaak in het toilet. Deze producten kunnen zich ophopen in de leidingen en verstoppingen veroorzaken, wat resulteert in verstoppingen die door het hele huis te merken zijn.

4. Medicijnen

Het doorspoelen van ongebruikte medicijnen lijkt misschien een gemakkelijke manier om er vanaf te komen, maar het kan ernstige gevolgen hebben voor het milieu. Medicijnen kunnen chemicaliƫn bevatten die schadelijk zijn voor het water en het leven dat zich in het water bevindt. Uiteindelijk kunnen vissen hierdoor sterven.

5. Haar

Haar is een veelvoorkomend probleem in het riool. Wanneer haar door de afvoer wordt gespoeld, kan het zich ophopen en verstoppingen veroorzaken in de leidingen. Het is aan te raden om een filter te gebruiken om te voorkomen dat haar de afvoer binnendringt.

6. Bouwmaterialen

Bouwmaterialen zoals cement, gips en verf mogen nooit in het riool worden gegoten. Deze stoffen kunnen uitharden en de leidingen blokkeren, waardoor ernstige schade ontstaat aan het riool.

7. Speelgoed

Kinderen zijn soms creatief in het vinden van nieuwe plaatsen om hun speelgoed te verstoppen, en het riool is daar geen uitzondering op. Speelgoed dat per ongeluk in het toilet wordt gespoeld, kan vast komen te zitten in de leidingen en verstoppingen veroorzaken.

Hulp nodig?

Heb jij last van een verstopping? Of het nou Ć©Ć©n van de bovengenoemde oorzaken is of wat anders, jouwĀ ontstoppingsbedrijf TilburgĀ staat voor je klaar! Neem een kijkje op hun website en geniet deze week nog van een ontstopt riool!

Gerelateerde Posts

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Optimale ruimtebenutting en workflow in jouw keuken

Optimale ruimtebenutting en workflow in jouw keuken