De voordelen van stalen rijplaten

De voordelen van stalen rijplaten

Op een zachte ondergrond rijden is nooit een pretje, al helemaal niet als je achter het stuur van een zware vrachtwagen zit. Om dit probleem op te lossen, worden rijplaten gebruikt. Hierdoor kunnen auto’s en andere voertuigen niet wegzakken op onverharde ondergronden, waarbij je onder meer aan gras, zand en modder kunt denken. Rijplaten bieden bovendien bescherming aan fietspaden en wegen. Daarom worden ze regelmatig gebruikt bij bouwplaatsen, maar ook op evenemententerreinen zijn ze vaak te vinden. Hierbij kan gekozen worden voor exemplaren van kunststof, maar stalen rijplaten zijn mogelijk nog beter vanwege de volgende voordelen. 

Zwaar en intensief

Stalen rijplaten huren is onder meer een goed idee als ze zwaar belast gaan worden. Tractoren kunnen er bijvoorbeeld eenvoudig overheen rijden, maar dit geldt ook voor vrachtwagens, hijskranen en andere zware voertuigen. Daarnaast zijn deze rijplaten geschikt voor alle projecten, ze kunnen bovendien intensief gebruikt worden. Daardoor zijn ze ideaal om te gebruiken bij wegwerkzaamheden of bouwprojecten aangezien stalen rijplaten maandenlang dag in, dag uit bereden kunnen worden. Tijdens een festival is dit uiteraard niet nodig, daarom worden voor dergelijke evenementen vaker gekozen voor de rijplaten van kunststof. Desondanks kunnen ook dan de stalen rijplaten gebruikt worden, je eigen voorkeur speelt hierbij uiteraard tevens een rol.

Duurzaam

Ga je rijplaten huren? Dit punt zul je dan misschien niet heel belangrijk vinden, maar bij het kopen van deze producten kan dit juist wel weer een belangrijk voordeel zijn. Een rijplaat van staal is namelijk 100 procent recyclebaar, wat komt doordat het gemaakt is van een duurzaam materiaal. De CO2 voetafdruk is dan ook erg laag, terwijl een rijplaat van staal bovendien amper verslijt en dus decennialang gebruikt kan worden. 

Minder energie

Dit voordeel heeft eigenlijk te maken met het pluspunt dat zojuist genoemd is, want een stalen rijplaat zorgt er ook nog eens voor dat tijdens het transport over de platen minder energie verbruikt wordt. Dit klinkt mogelijk wat gek, maar het heeft te maken met de lage rolweerstand van stalen rijplaten. Auto’s en andere voertuigen kunnen hier eenvoudig overheen rijden en daarom verbruiken ze minder energie, wat uiteraard voordelig voor het milieu is! 

Op maat

Een ander pluspunt van het kopen van stalen rijplaten is dat ze op maat gemaakt en geleverd kunnen worden. Als je kiest voor huren dan is dit misschien niet het geval, maar bij het doen van een aankoop kun je de rijplaten zelfs nog laten bedrukken met het logo of de naam van je bedrijf.

Gerelateerde Posts

Veiligheid tijdens het klussen is belangrijk!

Veiligheid tijdens het klussen is belangrijk!

Waarom en hoe jij jouw huis moet isoleren

Waarom en hoe jij jouw huis moet isoleren

Alle isolatietechnieken opgelijst

Alle isolatietechnieken opgelijst

Sommige klussen kun je beter uitbesteden

Sommige klussen kun je beter uitbesteden