Waarom en hoe jij jouw huis moet isoleren

Waarom en hoe jij jouw huis moet isoleren

Mensen moeten duurzamer gaan leven. Als we duurzamer leven, kunnen we de aardbol beetje bij beetje redden. Zo kun je duurzamer gaan leven door jouw woning te isoleren. Waarom jij jouw woning ook zou moeten isoleren en op welke manieren je dat kunt doen, vertellen we je hieronder.

Waarom isoleren: 4 redenen

Er zijn meerdere redenen op te noemen waarom je jouw woning moet gaan isoleren. Hieronder sommen we er vier voor je op.

1. Flink besparen

De voornaamste reden dat veel mensen tegenwoordig hun huis isoleren, is dat je er flink op kan besparen. In een goed geïsoleerd huis blijft namelijk de warmte beter hangen in de winter, en blijft de kou meer op afstand in de winter. Dat betekent dat je minder snel de verwarming een graadje hoger hoeft te zetten en dat de airconditioning minder goed zijn werk hoeft te doen. Dat betekent dat je enorm kunt besparen op de maandelijkse energie- en stookkosten.

2. Jouw huis wordt meer waard

Zit jij eraan te denken om binnenkort jouw woning in de verkoop te zetten? Dan is de kans groot dat je er een hoger bedrag voor kunt vragen wanneer jouw woning goed geïsoleerd is. Een goed geïsoleerd huis heeft namelijk een hoog energielabel, waar veel kopers naar kijken in de zoektocht naar een andere woning. Deze woningen zijn nou eenmaal aantrekkelijker, aangezien je minder betaalt voor energie en gas.

3. Beter voor het milieu

Een goed geïsoleerd huis is beter voor het milieu. Je hoeft minder te stoken en daarmee betaal je niet alleen minder, je stoot ook minder schadelijke stoffen uit. Bovendien verbruik je minder energie. Al met al zorg je er met een goed geïsoleerd huis ervoor dat de aarde minder wordt uitgeput.

4. Recht op subsidies

Als jij jouw woning gaat isoleren, heb je recht op een aantal subsidies. Zo heb je bijvoorbeeld de ISDE-subsidie, waarbij je subsidie kunt krijgen wanneer je kiest voor onder andere kunststof kozijnen of dakisolatie. Aan deze subsidies zitten natuurlijk wel voorwaarden verbonden, waardoor het slim is om je eerst in deze voorwaarden te verdiepen.

Op deze manieren kun je isoleren

Het isoleren van jouw woning brengt veel voordelen met zich mee ├ęn het kan je ook een boel geld besparen. Dus, waar wacht je nog op? Er zijn meerdere manieren waarmee jij jouw huis kunt isoleren.

1. Kies voor gevelisolatie

Je hoort vaak dat mensen kiezen voor spouwmuurisolatie, maar je kunt ook kiezen voor gevelisolatie. Dat is bijvoorbeeld handig als er geen spouwmuur in jouw woning zit, of wanneer deze spouwmuur niet hol genoeg is voor het aanbrengen van isolatie. Gevelisolatie is in dat geval een betere optie. Bovendien wordt er bij gevelisolatie veel meer isolatie aangebracht dan bij spouwmuurisolatie, waarbij jij optimaal kunt profiteren van zo min mogelijk warmteverlies.

Kies jij voor gevelisolatie? Dan heb je allereerst een gevelisolatiesysteem nodig waarmee jij optimaal het werk zelf kunt uitvoeren, mits je een beetje technisch onderlegd bent. Bovendien kun je voor onder het maaiveld kiezen voor XPS platen: dit zijn platen van lichtgewicht die optimaal onder het maaiveld kunnen isoleren.

2. Dak- en vloerisolatie

Naast dat het isoleren van de gevel een ideale optie is, kun je ook de dak en vloer isoleren. Zowel het dak als de vloer zijn plekken waarbij warmte gauw verloren kan gaan in de winter. Als je ervoor kiest om jouw dak en vloer te isoleren voorkom je dit, waardoor er een aangenamer binnenklimaat ontstaat. Bovendien is het isoleren van zowel het dak als de vloer relatief eenvoudig en betaalbaar.

3. Triple glas

Triple glas is driedubbelglas en zorgt in tegenstelling tot dubbelglas tot nog meer isolatie. Het houdt niet alleen de warmte binnen in de winter, het zorgt er ook voor dat het geluid zal dempen.

Gerelateerde Posts

Veiligheid tijdens het klussen is belangrijk!

Veiligheid tijdens het klussen is belangrijk!

Alle isolatietechnieken opgelijst

Alle isolatietechnieken opgelijst

Sommige klussen kun je beter uitbesteden

Sommige klussen kun je beter uitbesteden

De voordelen van stalen rijplaten

De voordelen van stalen rijplaten