Welke kleur tuinstoelen past bij jou tuin?

Welke kleur tuinstoelen past bij jou tuin?

Als het om tuinmeubelen gaat, zijn er heel wat mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt gaan voor traditionele houten of metalen stoelen en tafels. Maar als je iets uniekers wilt, kun je iets als kunststof of zelfs hars of epoxy tuinmeubelen proberen. Deze materialen zijn er in allerlei kleuren (bekijk bijvoorbeeld eens deze Van der Garde zwarte tuinstoelen!)zodat je de perfecte set kunt vinden die bij je tuin past.

Maar voor je een beslissing neemt, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Bijvoorbeeld, in wat voor soort klimaat woon je? Is er veel regen of sneeuw, zoals hier in ons koude kikkerlandje, dan zijn metalen of houten meubels misschien niet de beste keuze – ze kunnen gemakkelijk roesten of rotten. Tuinstoelen van kunststof of wicker zijn vaak veel weerbestendiger, dus kan dit wellicht een betere keuze zijn. Daarnaast zijn kunststof meubelen er vaak in meer kleuren dan wanneer je bijvoorbeeld zou kiezen voor een rotan tuinmeubel, zoals bijvoorbeeld de witte tuinstoelen bij Van der Garde Tuinmeubelen. En dat is precies waar we het in dit artikel over gaan hebben: de kleuren van je tuinmeubelen. Lees je mee?

Met welke factoren moet je rekening houden bij het kiezen van kleuren voor tuinmeubels?

Bij het kiezen van kleuren voor tuinmeubelen moet je rekening houden met de volgende factoren:

  • De stijl van je huis en tuin
  • De kleuren van je bloemen en planten
  • Het weer in je omgeving
  • De tijd van het jaar

De stijl van je huis en tuin

De inrichting van je leefruimte buiten moet in overeenstemming zijn met de buiteninrichting van je huis. Als je een eigentijds huis hebt, vraagt deze stijl om strakke lijnen, neutrale kleuren, moderne meubels enz. Je tuinmeubelen moeten de buitenkant van je huis aanvullen, niet ertegen afsteken. Je kleurkeuze kan afhangen van de vraag of je contrast wilt creëren of het uiterlijk van het exterieur wilt afzwakken.

Heb je een traditioneel huis met een sierlijke bouwstijl, gebruik dan geen effen witte terrasstoelen in je tuin. Kies in plaats daarvan voor houten tuinmeubelen die er rustiek uitzien en de architectonische stijl van je huis aanvullen

Het weer in je omgeving

Bij het kiezen van kleuren voor tuinmeubelen is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden in je omgeving, vooral als je in een regenachtig, warm of koud klimaat woont. Je zult hiermee rekening moeten houden bij het kiezen van de kleur van je stof en ook van de kleur van andere stoffen die je voor bekleding gebruikt.

Laten we bijvoorbeeld aannemen dat je in een gebied woont waar het vaak regent en dat je houten tuinmeubelen hebt. Als dat zo is, zijn gele tuinstoelen doorgaans een minder goede keuze, want door het water zullen ze na verloop van tijd zeer waarschijnlijk verkleuren. Een betere keuze zou herfstrood of donker eiken zijn, die ook na blootstelling aan vocht hun oorspronkelijke kleur kunnen behouden.

De kleuren van je bloemen en planten

Je kunt je kleuren afstemmen op de kleuren van bloemen en planten bij het kiezen van tuinmeubelen. Dit schept een ontspannende omgeving die rustgevend is voor de ogen.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je roze bloemen in je bloembed hebt. Groene of witte buitenmeubelen gebruiken zou een mooi effect geven in de tuin, terwijl donkerbruine of zwarte stoelen met dit kleurenschema zouden botsen.

De populairste kleuren voor tuinmeubelen

De populairste kleuren voor tuinmeubelen zijn hout, zwart, groen, en wit. Maar ook andere kleuren zoals blauw, rood, en geel worden steeds populairder.

Zwarte tuinstoelen zijn een populaire keuze omdat ze bij elk kleurenschema passen en ze een moderne uitstraling geven. Bruine stoelen zijn een goede keuze voor traditionele huizen, en groene stoelen zijn perfect voor tuinen met veel planten en bloemen. Witte stoelen zijn de perfecte keuze voor een minimalistische look.

Veel mensen kiezen blauwe tuinstoelen omdat ze een koel contrast vormen met de omringende planten en bloemen. Rode tuinstoelen scheppen een warme sfeer en gele stoelen fleuren elke ruimte op.

Terrasmeubelen die niet vervagen of van kleur veranderen

Controleer altijd de kwaliteit van de tuinstoelen die je koopt. Als ze van een stof van lage kwaliteit gemaakt zijn, zullen ze in sommige gevallen niet langer dan één zomerseizoen meegaan. Met de juiste zorg en onderhoud blijven tuinstoelen van hoge kwaliteit nog vele jaren in gebruik. Dit zorgt ervoor dat je kleurkeuzes door de seizoenen heen mooi blijven, zonder dat je elk jaar opnieuw moet inrichten.

Houd er bij het kiezen van kleuren voor tuinmeubelen rekening mee dat sommige kleuren na verloop van tijd kunnen veranderen, en dat veel houten tuinmeubels en tuinstoelen behandeld moeten worden om bestand te zijn tegen vocht en de buitenlucht. Als je het je niet kunt veroorloven je buitenmeubilair regelmatig te vervangen vanwege kleurveranderingen, overweeg dan de aanschaf van hoge kwaliteit kunststof wicker, een materiaal dat vaak vele jaren mee gaat.

Gerelateerde Posts

10 tips om je dakterras gezellig in te richten

10 tips om je dakterras gezellig in te richten

5 redenen om een basketbalveld aan je achtertuin toe te voegen

5 redenen om een basketbalveld aan je achtertuin toe te voegen

5 tips om je tuin prachtig en in topconditie te houden

5 tips om je tuin prachtig en in topconditie te houden