3 zaken om rekening mee te houden bij het verfrissen van je keukenkastjes

3 zaken om rekening mee te houden bij het verfrissen van je keukenkastjes

Zijn uw keukenkastjes hun glans of kleur kwijtgeraakt, waardoor uw keuken er oneffen en eerlijk gezegd een beetje vies uitziet? Het vernieuwen van de kast is precies de juiste optie voor u.

Refacing is een proces waarbij alleen de fronten van de kastdeur en de lades van de kast worden vervangen. In vergelijking met een volledige renovatie is refacing efficiĆ«nt, snel en betaalbaar. Als je de middelen hebt om een ā€‹ā€‹volledige keukenrenovatie uit te voeren, dan kan dat, maar voor velen van ons kan het extreem duur blijken te zijn, en in dit geval is het opknappen van de kast de ideale techniek.

Bij het refacing voegt u in feite een laag fineer toe (een hoogwaardige, dunne laag van een plaat gemaakt van echt hout) over de reeds bestaande frames. Dit proces kan de glans van uw keuken terugbrengen en ervoor zorgen dat deze er goed uitziet voor minder geld.

Sommige mensen krijgen hulp van professionals, terwijl sommige creatieve besluiten om het zelfstandig te doen, en dat is waar het opknappen van doe-het-zelfkasten in beeld komt. Als u het zelf doet, zal de prijs aanzienlijk dalen en kunt u dingen doen volgens uw voorkeuren, hoewel het proces tijdrovend en vermoeiend kan zijn.

1. Zorg ervoor dat u de indeling van uw keuken goed vindt

Veel mensen herzien hun kasten en hebben vervolgens spijt van hun beslissing, omdat ze het niet leuk vinden hoe hun keuken eruitziet. Ervoor zorgen dat alles goed samengaat, is een van de belangrijkste stappen bij het opknappen van uw kasten.

En als je twijfels hebt over de indeling van de keuken, dan zou je waarschijnlijk wat meer moeten sparen en alles samen gaan renoveren, want refacing is alleen haalbaar voor je kasten en het zal het uiterlijk van je keuken niet veranderen, dus wees slim en denk erover na voordat u uw tijd en geld in het proces investeert.

2. Refacing werkt alleen als de kasten stevig zijn

Het refacing-project heeft alleen betrekking op de voorkant van de kasten en het zal niets doen voor het frame van uw kasten. Het opnieuw aanbrengen van de kasten zal niets doen voor uw raamwerk, dus als uw kasten beschadigd en slordig zijn, zullen alle inspanningen voor het opknappen tevergeefs zijn.

Dus voordat u aan het refassen begint, moet u uw kasten inspecteren en kijken of ze volledig moeten worden vervangen of dat een opknapbeurt uw kasten zal repareren.

3. Refacing is een goedkopere optie

Het vervangen van je hele kasten is veel duurder dan het opknappen, vooral als je het zelf aan het maken bent. De kosten voor het opknappen kunnen worden gedaan tegen de helft van de prijs van vervanging. De prijzen van fineer zijn misschien duur, maar het zal nog steeds een stuk lager zijn dan het vervangen van de hele kasten.

4. Het kost tijd

Elk doe-het-zelf-project kan tijdrovend zijn, maar als het op refacing aankomt, zal het je geduld op de proef stellen. Het is een heel proces dat een groot deel van uw tijd in beslag zal nemen, maar als u bereid bent dat risico te nemen, is het resultaat het geduld waard.

Het is een tijdrovende klus omdat je de kastdeuren moet verwijderen, schuren, schoonmaken, het fineer op de juiste manier moet aanbrengen en uiteindelijk de deuren opnieuw moet installeren.

Gerelateerde Posts

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer