Verschillende soorten bedden

Verschillende soorten bedden

Er zijn verschillende soorten bedden, elk met zijn eigen kwaliteiten. Als u een bed gaat kopen bij De Suite bijvoorbeeld, zorg er dan voor dat u een idee heeft van wat voor soort bed u wilt. Hieronder volgen de verschillende soorten bedden: Er zijn drie soorten bedden: traditionele bedden, boxspringbedden en waterbedden. Een ledikant, een bed plateau, en een matras zijn allemaal onderdeel van een traditioneel bed. Een standaard bed is ofwel een ledikant met een bed platform en matras of een aparte bedbodem en matras. Bedden die bestaan uit een bed frame op poten met een matras zijn tegenwoordig ook populair. 

Elk bed heeft zijn eigen specifieke kenmerken, zoals een hoog-laag bed twijfelaar bijvoorbeeld. Dit zijn bedden die het in en uit bed stappen veel gemakkelijker maken. Hieronder vindt u een uitleg van de termen om u op weg te helpen. Een beschrijving van de verschillende bed mogelijkheden vindt u hieronder.

Bed met ledikant

Ledikanten (ook bekend als bed frames) zijn verkrijgbaar in een groot aantal stijlen en opties. Een hardhouten ledikant is een optie, maar een stalen ledikant ook. Een ledikant bestaat uit een bedbodem en een matras. Bij het in- en uitstappen van het ledikant steekt het matras over het ledikant uit, zodat u het niet voelt. Een ledikant brengt het geheel samen, maar is niet noodzakelijk. Een bedbodem met poten is ook verkrijgbaar. Je kunt ook een bed-ombouw met poten kopen en daar de matras op leggen. U kunt er altijd nog een ledikant omheen zetten als het zover is. Een belangrijk voordeel van een ledikant is dat het frame in elke stijl kan worden besteld. Daardoor kan een wieg in elke kamer worden gebruikt. Een ledikant kan ook worden omgebouwd tot een hemelbed. 

Een waterbed

Een hardside waterbed, een softside waterbed, en een lichtgewicht waterbed zijn de drie varianten van waterbedden die verkrijgbaar zijn. De hardside heeft een hard bed frame (ledikant), de softside heeft een zacht bed frame (lijkt op een box spring), en de lichtgewicht box spring is eigenlijk meer een watermatras die in een gewoon bed geplaatst kan worden. Een waterbed kan op een paar verschillende manieren worden opgezet. Er is ook een softside waterbed of een waterbed dat in een ledikant kan worden geplaatst. 

Een softside lijkt qua uiterlijk op een box spring en is relatief groot. Een waterbed in een ledikant ziet er precies zo uit als een gewoon bed, alleen bestaat het uit een zak water in plaats van een matras. Een groot nadeel van een waterbed is dat het regelmatig onderhoud vereist (eens in de zes maanden een conditioner toevoegen aan het water) en dat het altijd verwarmd moet worden, wat natuurlijk elektriciteit verbruikt. Bovendien is een waterbed uiterst moeilijk over te plaatsen (te verhuizen).

Boxsprings

Een box spring wordt ook wel een hotelbed genoemd, en het is niets meer dan een bedbodem waarop een matras moet worden gelegd. Een box spring kan losjes vertaald worden als een doos met veren, wat ook waar is. Voor de bekleding van de box wordt een stof naar keuze gebruikt. Er zijn verschillende kleuren en stoffen om uit te kiezen. Op een box spring gebruiken de meeste mensen een pocketmatras, maar ook latex of koud schuim matrassen kunnen worden gebruikt. De achterwand van een boxspring is vaak gestoffeerd.

Gerelateerde Posts

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Creëer een stoere en robuuste industriële keuken met DB Keukens

Creëer een stoere en robuuste industriële keuken met DB Keukens

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Optimale ruimtebenutting en workflow in jouw keuken

Optimale ruimtebenutting en workflow in jouw keuken