De meest essentiële onderdelen voor jouw nieuwe badkamer

De meest essentiële onderdelen voor jouw nieuwe badkamer

Badkamers zijn meestal de kleinste ruimte in een huis en toch kunnen ze het moeilijkst in te richten zijn. Waarom? Dat komt omdat veel mensen het moeilijk vinden om te beslissen wat voor badkameraccessoires ze willen, hoe ze hun nieuwe ruimte moeten inrichten, of zelfs of ze bestaande armaturen door iets nieuwers moeten vervangen. In deze blogpost nemen we je mee langs de meest essentiële onderdelen die je nodig hebt voor je nieuwe badkamer!

Een bidet

Bidets worden tegenwoordig steeds populairder. Niet alleen houden ze je onderste regionen schoon, maar ze zouden ook nog hygiënischer zijn omdat je precies kunt kiezen hoeveel druk je gebruikt bij het schoonmaken van jezelf. Als je een bidet voor je nieuwe badkamer wilt, vergeet dit dan niet in al je budgetten mee te nemen. Je zal merken dat in veel hotels al bidets aanwezig zijn, dus als je in een hotel logeert en thuis dezelfde functie wilt, vraag dan gewoon welk merk/model het is!

Een badkuip

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je investeert in een goede badkuip. Veel mensen maken de fout te denken dat ze in de nieuwe badkamer misschien wel zonder bad kunnen, maar hoe bereik je dan dat zen-gevoel? Natuurlijk is het ook mogelijk om zowel een douche als een badkuip te installeren als je genoeg ruimte hebt. En het aanbod is daarnaast reuze, o.a. bij een partij als Tegeldepot.nl. Maar als je badkamer te klein is, kies dan voor een badkuip en je creëert een plek waar heerlijk kan relaxen!

Goede verlichting

Zonder goede verlichting lijken zelfs de meest luxueuze badkamers saai en onaantrekkelijk. Investeer daarom in meerdere lichtbronnen voor je badkamer. Je kan bijvoorbeeld aan de ene kant van de kamer wandverlichting plaatsen en aan de andere kant lampen neerzetten naast je spiegels. Heb je meer geld te besteden? Huur dan een expert in om een lichtplan te maken.

Verscheidenheid aan handdoeken

Zorgen dat je voldoende handdoeken hebt is beslist een van die dingen die huiseigenaren vergeten als ze hun nieuwe badkamer plannen. We horen mensen klagen over hoe ze nooit genoeg handdoeken kunnen hebben, of dat er gewoon geen plaats meer is in het dressoir om ze allemaal op te bergen! Denk er dus aan om rekening te houden met genoeg opbergruimte voor je handdoeken wanneer je je badkamer gaat inrichten. Stel je voor dat je een warme douche neemt na thuiskomst van je werk – het zal zo veel lekkerder zijn als je een grote handdoek hebt om jezelf te wikkelen!

Goede ventilatie

Waarom is ventilatie belangrijk in de nieuwe badkamer? Denk aan wat er gebeurt als je gaat douchen of baden – de kamer wordt vochtig. En als je allerlei hete apparaten gebruikt (zoals haardrogers), zal de luchtvochtigheid alleen nog maar meer toenemen! Ons advies is dus om te zorgen voor goede ventilatie in je badkamer. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over een benauwde atmosfeer als al je apparaten/armaturen geïnstalleerd en gebruiksklaar zijn!

Gerelateerde Posts

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Creëer een stoere en robuuste industriële keuken met DB Keukens

Creëer een stoere en robuuste industriële keuken met DB Keukens

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer