EPDM: een sterk dakbedekkingsmateriaal

EPDM: een sterk dakbedekkingsmateriaal

De dakbedekking vormt letterlijk de bescherming van jouw woning. Het zorgt er namelijk voor dat jij er tijdens een regenbui binnen droog bijzit. Je kunt daarmee ook wel stellen dat de dakbedekking een belangrijke bijdrage aan jouw wooncomfort levert. Het is daarom raadzaam om te investeren in een dakbedekking van goede kwaliteit. Wil je verzekerd zijn van een dakbedekking van hoogwaardige kwaliteit die lang meegaat? Kies dan voor EPDM.

Zelf de dakbedekking verlijmen

EPDM is een synthetische rubbersoort die heel sterk is. Dit zorgt ervoor dat dit materiaal voor de meest uiteenlopende zaken wordt ingezet. Ook als dakbedekkingsmateriaal blijkt deze rubbersoort een uitkomst. Een dak krijgt natuurlijk met veel weerstand te maken. Van regen, hagel en wind tot wisselende temperaturen. Dit is voor EPDM allemaal geen probleem. De kwaliteit van deze rubbersoort is hoogstaand. Maar dat is niet de enige reden waarom EPDM een populaire dakbedekkingssoort is. Ook het feit dat je een EPDM dakbedekking zelf kunt aanbrengen, maakt het materiaal uniek. Met een speciaal ontwikkeld EPDM pakket kun je zelf de dakbedekking verlijmen. Je hoeft hiervoor geen professionele dakdekker te zijn. Eenieder kan met de juiste materialen een EPDM dakbedekking aanbrengen.

Hoe moet je de lijm gebruiken?

Het aanbrengen van een EPDM dakbedekking kan iedereen. In tegenstelling tot de traditionele dakbedekkingsmaterialen zijn er namelijk geen kennis en branders voor nodig. Maar het is uiteraard wel belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld twee lijmsoorten verkrijgbaar die moeten worden gebruikt bij het aanbrengen van de dakbedekking. Maar welke lijmsoort moet waar worden toegepast? De EPDM lijm kun je in twee categorieën onderverdelen. Namelijk: EPDM bodemlijm en EPDM contactlijm. De bodemlijm is bedoeld voor het verlijmen van horizontale oppervlakken. De contactlijm is bedoeld voor het verlijmen van alle opstanden en randen. Voor allebei de lijmsoorten geldt dat ze slechts enkelzijdig te hoeven worden aangebracht.

Investeren in een goede dakbedekking

Investeren in iets dat niet direct zichtbaar is, voelt wellicht nutteloos. Maar investeren in een goede dakbedekking is alles behalve nutteloos. Een kwalitatief goede dakbedekking is zelfs onmisbaar als je een optimaal wooncomfort wilt ervaren. Zonder een dakbedekking van goede kwaliteit zit je er binnen niet (voor lang) droog bij. Als een dakbedekking kwalitatief slecht is, zal je snel met lekkages te maken krijgen. Dit levert een hoop schade met bijkomende kosten op. Het is daarom raadzaam om direct te investeren in een dakbedekking van goede kwaliteit. Ofwel: een dakbedekking gemaakt van de sterke rubbersoort EPDM. Zo weet je ten minste zeker dat je langdurig kunt genieten van jouw dakbedekking.

Gerelateerde Posts

Jouw dakbedekking vervangen

Jouw dakbedekking vervangen