Gebruik kunststof in en om je huis

Gebruik kunststof in en om je huis

Nu de winter voor de deur staat, is het wel een idee om nog “even” iets te doen aan de isolatie van je huis. Zeker met de huidige en toekomstige prijsverhogingen op energie is de kans dat je wilt (en moet) besparen groot. Je hebt nog de tijd om met kunststof platen voorzetramen te maken. Deze zijn volledig transparant en je kunt dus nog steeds naar buiten kijken, maar deze extra laag kunststof zorgt er wel voor dat je ramen in een handomdraai een stuk beter geïsoleerd zijn.

Er zijn meer toepassingen voor kunststof in en om je huis

Ook als je je isolatie al op orde hebt, kan het slim zijn om eens te kijken naar de verschillende toepassingen van kunststoffen in en om je huis. Wat denk je, bijvoorbeeld, van een mooie afscheiding op je balkon? Je kunt hier heel goed kunststof voor gebruiken. En wat te denken van de overkapping? Wanneer je die bekleedt met kunststof zorg je voor een overkapping met een sterk dak dat tegen een stootje kan.

Waarom kiezen voor kunststof in plaats van andere materialen?

Je kunt er, natuurlijk, voor kiezen om je ramen te vervangen door glas van een hogere kwaliteit. Maar dat kon nog wel eens flink in de papieren lopen. Daarbij is de kans niet zo groot dat het plaatsen van nieuwe ramen (en in veel gevallen nieuwe kozijnen) nog dit jaar gaat lukken. Om nu toch te kunnen besparen op je energierekening is het plaatsen van kunststof voorzetramen een optie die je zeker in overweging moet nemen.

Een balkonafscheiding van glas, hout of metaal is natuurlijk mooi, maar je moet wel rekening houden met het onderhoud. Zeker wanneer je kiest voor hout is een jaarlijkse controle- en schilderbeurt geen overbodige luxe. Ook met een metalen balkonafscheiding heb je te maken met onderhoud. Ook kunnen dan (lelijke) roestplekken ontstaan. Al deze problemen heb je niet wanneer je kiest voor kunststof. Kunststof is onderhoudsvrij en zal niet roesten of slijten.

In het geval van een terrasoverkapping kiezen voor kunststof is eigenlijk heel logisch. Kunststof is minder zwaar dan glas en dat maakt dat je de terrasoverkapping gemakkelijker kunt bedienen. Ook is kunststof minder kwetsbaar dan glas. Valt er een keer een flinke tak op het glazen dak van je veranda, dan kun je rekenen op veel splinters. Maar is dat dak van kunststof? Dan komt er hoogstens een barst in. Dat scheelt je heel veel gedoe!

Gerelateerde Posts

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Creëer een stoere en robuuste industriële keuken met DB Keukens

Creëer een stoere en robuuste industriële keuken met DB Keukens

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer