Hoe zorg je voor frisse lucht tijdens je verbouwing?

Hoe zorg je voor frisse lucht tijdens je verbouwing?

We weten het allemaal: tijdens een verbouwing komt veel stof vrij. Iedere keer dat je denkt dat je alle stof hebt opgeruimd, vergis je je. Het lijkt éven stofvrij, maar de volgende dag ligt overal weer een grijze waas over. Je kunt daar niet al te veel aan doen. Het is een kwestie van iedere keer weer schoonmaken, stofzuigen en ventileren. Hiervoor kun je ventilatie huren. Je zorgt er dan voor dat het stof sneller jouw klushuis verlaat. Je kunt dan sneller verder met je werk.

Je kunt pas schilderen als het stof is neergedaald

Het is immers zonde van je tijd als je gaat schilderen en dan de stofdeeltjes op je verse verf ziet neerkomen. Niet alleen zonde van je tijd, het is ook nog eens erg frustrerend. Door een ventilatiesysteem te gebruiken zorg je ervoor dat het stof met gezwinde spoed het pand verlaat. Je kunt gaan schilderen zodra de ruimte stofvrij is. Al zul je die ook nog even vetvrij moeten maken. Je kunt pas gaan schilderen als alles schoon is.

Hoe zit het met de verflucht?

Verflucht kan zeer penetrant zijn en zorgen voor hoofdpijn, concentratieproblemen en natuurlijk voor stank. Al is de verf van nu een stuk vriendelijker voor de gezondheid dan de verf van een aantal jaren geleden, het kan geen kwaad om de verflucht uit het pand te krijgen voor je er gaat wonen. Dit kan echt wel een paar dagen duren. Om dit proces te versnellen kun je een luchtreiniger huren. Deze zorgt ervoor dat geuren, maar ook pollen en schimmels uit de lucht worden gezuiverd. Je kunt dus ook een luchtreiniger huren wanneer je erge last hebt van hooikoorts.

Is je huis klaar?

En is het helemaal naar je zin geworden? Gefeliciteerd! Dat is mooi en je kunt er weer jarenlang van genieten. Maar misschien ontdek je toch nog puntjes die niet helemaal naar je zin zijn. Dit kunnen kleine puntjes zijn als het bepalen van waar de toiletrolhouder moet komen, tot grotere punten. Zo kan het, bijvoorbeeld, zijn dat je er de komende zomer achter komt dat de warmte, dankzij de nieuw aangebrachte isolatie, wel érg goed blijft hangen in je huis. Je kunt dan een mobiele airco huren. Zo’n mobiele airco is, het woord zegt het al, gemakkelijk te verplaatsen. Zo kun je deze airco gebruiken op je thuiskantoor, maar ook in de slaapkamer.

Hoe heb jij bovenstaande problemen opgelost?

Gerelateerde Posts

Wat zijn de voordelen van een traplift?

Wat zijn de voordelen van een traplift?

Optimaliseer het energiegebruik van uw meubelwinkel met HR++ glas

Optimaliseer het energiegebruik van uw meubelwinkel met HR++ glas

De mooiste bruiloft decoratie

De mooiste bruiloft decoratie

Wat zijn populaire inbraakmethodes en hoe bescherm ik me ertegen?

Wat zijn populaire inbraakmethodes en hoe bescherm ik me ertegen?