Wat zijn populaire inbraakmethodes en hoe bescherm ik me ertegen?

Wat zijn populaire inbraakmethodes en hoe bescherm ik me ertegen?

Inbraak komt helaas vaak voor in Nederland. Inbrekers zoeken je huis op als ze denken dat jouw huis een gemakkelijke prooi is voor inbraak. Zorg dus altijd dat jouw huis voldoende beschermd is tegen inbraak. Het is handig om te weten wat de meest voorkomende inbraakmethodes zijn zodat je je daar goed tegen kunt beschermen. Een aantal van deze methodes wordt hier genoemd.

Babbeltruc 

Babbeltruc is een van de meest voorkomende inbraakmethodes. De babbeltruc is dat een oplichter aan je huis komt en met een smoes je huis wilt binnentreden. Deze methode kan negatieve emoties bij veel mensen naar boven brengen. Het is namelijk een manipulerende methode. Smoezen die inbrekers gebruiken zijn bijvoorbeeld: ‘Mag mijn kind even bij u naar de wc?’ of ‘Ik ben hier om geld op te halen voor een goed doel, zou ik even binnen kunnen komen om erover te praten?’. De inbreker zal dan binnenkomen en kostbaarheden stelen. Deze methode wordt vaak in combinatie met geweld gebruikt. Deze methode kan je voorkomen door eerst te kijken wie er voor de deur staat voordat je de deur open doet. Verder moet je niemand snel vertrouwen en niemand snel binnen laten. Verder is het handig om beveiligingscamera’s te plaatsen.

Kerntrekken

Kerntrekken, ook wel cilindertrekken genoemd, gebeurt door de cilinder uit het slot te trekken. De cilinder is de kern van het slot. Deze cilinder kan met speciaal gereedschap worden verwijderd. Deze methode is vrij snel en maakt weinig geluid waardoor hij veel door inbrekers wordt gebruikt. Voorkom dat dit bij jouw huis kan gebeuren door bijvoorbeeld op www.slotenprobleemkwijt.nl te kijken en iemand in te huren om een professioneel deurbeslag te plaatsen bij jou thuis. Een camerasysteem thuis plaatsen is preventief voor elke inbraak, inclusief kerntrekken.

Bulgaarse methode

De Bulgaarse methode is een andere inbraakmethode die vaak voorkomt. Bij deze methode breken de inbrekers een stuk van het slot af dat uitsteekt. Ze draaien het slot stuk met een tang en draaien het slot zo de deur uit. De inbrekers kunnen binnen 1 minuut je huis binnentreden met deze methode. Deze methode van inbraak kan worden voorkomen door het plaatsen van een verzonken cilinderslot dat niet uitsteekt of door het monteren van een veiligheidsbeslag. Een andere optie is om een kerntrekbeslag te plaatsen. 

Via de ramen

Een vanzelfsprekende methode van inbraak is via de ramen binnentreden. Als inbrekers een raam zien dat een klein stukje openstaat, dan zien ze mogelijkheden. Ze hebben maar een kleine opening van ongeveer 15 centimeter nodig om je huis binnen te treden. Zorg dus dat je altijd je ramen dicht hebt als je niet in de ruimte bent om op te letten.

Zorg dus dat jouw huis altijd beveiligd is tegen inbraak door bovenstaande tips op te volgen.

 

Gerelateerde Posts

Wat zijn de voordelen van een traplift?

Wat zijn de voordelen van een traplift?

Optimaliseer het energiegebruik van uw meubelwinkel met HR++ glas

Optimaliseer het energiegebruik van uw meubelwinkel met HR++ glas

De mooiste bruiloft decoratie

De mooiste bruiloft decoratie

Hoe zorg je voor frisse lucht tijdens je verbouwing?

Hoe zorg je voor frisse lucht tijdens je verbouwing?