Zelf zonnepanelen op je dak plaatsen?

Zelf zonnepanelen op je dak plaatsen?

Heb je een klushuis gekocht? Dan heb je vast geen twee linkerhanden! In dit geval is het dus ook geen slecht idee om zelf zonnepanelen op je dak te plaatsen. Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Doordat je op stroomkosten bespaart, verdien je de zonnepanelen al snel terug. Bespaar je op montagekosten, dan verdien je de zonnepanelen nóg sneller terug. Als je een beetje handig bent, is het dus zeer interessant om een zonnepanelen pakket te kopen. Zo ben je in staat om zelf zonnepanelen op je dak te plaatsen en hoef je anderen niet te betalen om dit voor je te doen. Dit kan je ontzettend veel geld schelen.

Waarom een zonnepanelen pakket aanschaffen?

Het is een uitdaging om zelf al het benodigde materiaal te verzamelen om zonnepanelen op je dak te monteren. Kies je voor een zonnepanelen pakket, dan weet je zeker dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten. Bovendien kunnen de aanbieders van dergelijke pakketten de materialen grootschalig inkopen. Zo ben je mogelijk dus ook nog eens goedkoper uit dan wanneer je alle materialen los zou bestellen. Bestel je een zonnepanelen pakket, dan wordt het aansluiten van je zonnepanelen dus een stuk makkelijker en mogelijk zelfs goedkoper. Bovendien ontvang je alle materialen tegelijkertijd en hoef je dus niet te wachten tot de laatste onderdelen binnenkomen.

Hoeveel zonnepanelen passen er op jouw dak?

Sommige mensen kiezen ervoor om het aantal zonnepanelen af te stemmen op hun verbruik. Andere mensen kiezen ervoor om zoveel mogelijk zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Een zonnepaneel is ongeveer 100 bij 170 centimeter. Houd echter ook rekening met kleine afwijkingen. Aan de hand van deze afmetingen kun je berekenen hoeveel zonnepanelen je op jouw woning kunt plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je op je dak plaatst, hoe meer geld dit je op de lange termijn zal besparen.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen ervoor dat je stroomkosten aanzienlijk lager zullen liggen. Bovendien kunnen zonnepanelen je woning ook meer waard maken. Om die reden zijn zonnepanelen eigenlijk nooit een slechte investering. Zonnepanelen kun je al binnen een aantal jaar hebben terugverdiend. Normaal gesproken duurt dit zo’n 6 jaar, maar als je de zonnepanelen zelf monteert is dit mogelijk nog sneller. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Zodra je de zonnepanelen hebt terugverdiend, heb je in principe dus gratis stroom. Reken zelf maar uit hoeveel geld je kunt besparen als je 19 jaar lang veel minder aan stroomkosten betaalt. Daar vallen de aanschafkosten van een zonnepanelen pakket bij in het niet.

Zonnepanelen zelf monteren of laat je dit aan een expert over?

Als je handig genoeg bent, is het prima mogelijk om zelf je zonnepanelen te monteren. Belangrijk is wel om je eerst voldoende in te lezen. Het monteren van zonnepanelen is geen hogere wiskunde als je het gewend bent om te klussen. Belangrijk is dat je vooraf een goed beeld hebt van wat er moet gebeuren. Vervolgens kun je aan de slag gaan. Er zijn online veel handleidingen te vinden waarin je kunt lezen hoe je zelf zonnepanelen aansluit.

Gerelateerde Posts

Veiligheid tijdens het klussen is belangrijk!

Veiligheid tijdens het klussen is belangrijk!

Waarom en hoe jij jouw huis moet isoleren

Waarom en hoe jij jouw huis moet isoleren

Alle isolatietechnieken opgelijst

Alle isolatietechnieken opgelijst

Sommige klussen kun je beter uitbesteden

Sommige klussen kun je beter uitbesteden