Zo geef je de woonkamer een make over

Zo geef je de woonkamer een make over

Heb je een klushuis gekocht en krijgt de woonkamer een complete make over? Dan kun je vast wat tips gebruiken! Als de wanden staan en de vloeren liggen, gaat het pas echt beginnen. Zo geef je jouw woonkamer een make over!

Maak een moodboard

Als de woonkamer nog helemaal leeg is en je de meeste spullen nog moet kopen, is het handig om te beginnen met een moodboard. Op een moodboard plak je eigenlijk alles wat je in de woonkamer wil laten terugkomen. Denk aan kleuren, stoffen, raambekleding, meubels, accessoires of zelfs quotes. Je kunt een moodboard maken door plaatjes uit tijdschriften te knippen of dingen uit te printen. Van al deze knipsels maak je dan een collage op een groot stuk karton of stevig papier. Je kunt natuurlijk ook digitaal een moodboard maken.

De muren

Als je weet welke stijl de woonkamer krijgt, wordt het tijd om de muren aan te pakken. Als je de muren wil verven is het goed om een kleurenpalet op te stellen. Zo zorg je ervoor dat de woonkamer een mooi geheel wordt. Als je de muren wil behangen, is het goed om jezelf af te vragen of dit iets is wat je zelf kan. Als de muren niet recht zijn, kan dit een heel lastig karwei zijn. Iemand inhuren om de muren te behangen is vaak erg prijzig, dus houd hier rekening mee.

De ramen

Als de muren zijn gedaan, is het tijd om de ramen te bekleden. Er zijn een heleboel verschillende soorten raamdecoratie dus lees je hier goed over in. Gordijnen zijn in allerlei kleuren, stoffen en prints te bestellen waardoor ze bij elke woonstijl passen. Lamellen staan heel mooi in een industrieel of strak interieur.

De meubels

Als je nieuwe meubels wil kopen, kan dit een dure aangelegenheid zijn. Denk daarom goed na over welke meubels je koopt. Als je online meubels wilt kopen, kunnen ze tegenvallen als je ze uit de doos haalt. Voorkom teleurstelling en ga de meubels dus in het echt bekijken. Probeer de meubels ook zoveel mogelijk uit. Ga dus even goed op de bank en stoelen zitten, voel aan het tafelblad en doe alle kasten en lades even open.

De accessoires

Als de meubels gekocht zijn, kan het stylen beginnen. Met de juiste accessoires voelt het meteen gezellig en als een thuis. Koop bijvoorbeeld leuke kussentjes voor op de bank, kaarsen voor op de salontafel en zet een vaas met verse bloemen neer. Vergeet ook niet om mooie wanddecoratie aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen of posters. Je kunt ook een persoonlijke fotowand maken met allerlei fotoā€™s, afbeeldingen en quotes die bij jou passen.

Gerelateerde Posts

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer