10 tips om je dakterras gezellig in te richten

10 tips om je dakterras gezellig in te richten

De lente komt er aan! Het is de tijd van het jaar waarin veel mensen op zoek zijn naar een manier om hun dakterras gezellig te maken. De volgende 10 tips moeten je helpen wat inspiratie op te doen en je creatieve sappen aan het stromen brengen!

#1 – Gebruik natuurlijke materialen

Gebruik bijvoorbeeld afgeknipte takken, gedroogde bladeren en twijgen om een rustiek gevoel te creƫren. Combineer deze met feeƫnlichtjes, kaarsen, potplanten en kussens om een prachtige sfeer te creƫren.

#2 – Voeg een vloerkleed voor buiten toe

Kies uit effen kleden of kleden met patronen die gebruikt kunnen worden als extra zitplaats bij zomerse barbecues, maar ook kunnen blijven liggen voor glĆ¼hwein sessies rond kersttijd.

#3 – Hang lantaarns van oude kruiken aan touwtjes tussen bomen (of palen) rond je patio op

Ze zullen een vleugje romantiek toevoegen en een warme gloed afgeven op een zwoele zomeravond.

#4 – Schaf een vuurplaats of schoorsteenmantel aan

Deze kunnen beide gebruikt worden om voedsel boven een open vlam te koken en tegelijk warmte te geven als het ‘s avonds wat afkoelt.

#5 – Voeg comfortabele zitplaatsen toe

Tuinmeubels volgens de laatste trends zijn inmiddels weer volop verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan comfortabele sofa’s, fauteuils, dagbedden of hangmatten. Plan eens een middag om rond te struinen in een tuincentrum en wat ideeĆ«n op te doen.

#6 – Kweek je eigen kruiden en groenten

Daktuinen worden steeds populairder. Niet alleen geeft dit een extra dimensie aan je dakterras, het is ook een geweldige manier om geld te besparen op boodschappen! Als je niet zeker weet hoe je eraan moet beginnen, zijn er tal van online handleidingen beschikbaar.

#7 – Installeer verlichting

Er zijn verschillende manieren om je dakterras te verlichten. Je kunt feeĆ«rieke lichtjes, kaarsen, lantaarns of lampen gebruiken. Als je een pergola of gazebo hebt, kun je er verlichting in aanbrengen om ‘s nachts licht te geven. Je kunt ook verlichting aanbrengen langs de rand van je dakterras om het veiliger te maken er ‘s avonds rond te lopen.

#8 – Bouw een bar

Een bar op je dakterras kan een geweldige plek zijn om gasten te vermaken. Het kan zo eenvoudig zijn als een paar planken en wat barkrukken, of het kan een meer uitgebreide constructie zijn met een gootsteen, koelkast en bergruimte. Als je je bar echt wilt laten opvallen, kun je een aanrechtblad van hergebruikt hout of steen toevoegen.

#9 – Voeg een waterpartij toe

Een kleine waterval, een fontein of een eenvoudige vijver kan de aanblik en het gevoel van je dakterras echt verbeteren. Het kan ook een rustige plek bieden om te zitten en te ontspannen.

#10 – Gebruik je fantasie en word creatief!

De sky is de limit als het erom gaat je dakterras gezellig te maken. Met een paar eenvoudige toevoegingen kun je een gewone ruimte veranderen in een heerlijke oase waar je kunt ontspannen en ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.

Volg deze tips en je bent goed op weg om een mooi en uitnodigend dakterras te maken waar je het hele jaar van kunt genieten!

Gerelateerde Posts

Welke kleur tuinstoelen past bij jou tuin?

Welke kleur tuinstoelen past bij jou tuin?

5 redenen om een basketbalveld aan je achtertuin toe te voegen

5 redenen om een basketbalveld aan je achtertuin toe te voegen

5 tips om je tuin prachtig en in topconditie te houden

5 tips om je tuin prachtig en in topconditie te houden