Lekkage in de kelder kan voor grote problemen zorgen!

Lekkage in de kelder kan voor grote problemen zorgen!

Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat het je ooit zal overkomen: kelder lekkage. Maar dit is nu net een van de zaken waar je niets aan kunt doen als het toch gebeurt. Lekkage in de kelder kan komen doordat de muren verzadigd raken door het (te) hoog staande grondwater na een lange periode met veel regen. Het kan ook komen doordat het grondwater in de winter uitzet doordat het bevriest. IJs is enorm sterk en kan zomaar scheuren veroorzaken in je keldermuur of vloer. Hoe het ook komt, je zult er iets aan moeten doen.

Welke problemen kan kelder lekkage veroorzaken?

Om te beginnen staat er soms, zomaar, in Ć©Ć©n keer een laagje water in je kelder. Wanneer jij daar je wasmachine, je droger of een extra vrieskist hebt staan, dan kan dit water ervoor zorgen dat de stoppen eruit slaan. Ook zorgt water al snel voor roest. En vergeet de stank niet! Stilstaand water, in een afgesloten ruimte, zorgt al snel voor een muffe geur die met niets te vergelijken is. Door dit stilstaande water is ook de kans op schimmels op de muren en op alle spullen die je in de kelder bewaart erg groot. Schimmels kunnen, dankzij de sporen waarmee ze zich verplaatsen, in een mum van tijd je hele huis door gaan. En dat is dan weer een groot gevaar voor jouw gezondheid, maar ook die van de rest van je gezin en zelfs voor je huisdieren!

Hoe kom ik van de kelder lekkage af?

Om te beginnen moet je de kelder vochtvrij maken. Om dit voor elkaar te krijgen kun je maar beter een professional inschakelen. Het is immers niet even een kwestie van dweilen en weer door. Nee, wanneer de kelder vochtvrij is gemaakt, is het belangrijk dat er achterhaald wordt waar dat vocht vandaan is gekomen. De kelder waterdicht maken is dan de volgende stap. Wil je zeker weten dat het waterdicht maken van je kelder op de juiste, duurzame manier gebeurt? Schakel dan een professional als Vochtweringdirect in. Zij zijn zeer ervaren in het waterdicht maken van kelders en doen dat niet met een beetje “lapwerk”. Zij injecteren de muren met een speciaal middel dat er specifiek voor is ontworpen om het water buiten te houden.

Een goede, droge kelder kent heel wat voordelen

Zo wordt je huis heel wat meer waard met een goede, droge kelder eronder. Ook zijn er alleen maar voordelen te benoemen voor de gezondheid van je gezin en de huisdieren. En wat denk je van de extra opbergruimte die je ermee wint? Zet er rekken in en plaats daar de kampeer- en kerstspullen in. Dat ruimt een stuk gemakkelijker op dan op zolder!

Gerelateerde Posts

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Creƫer een stoere en robuuste industriƫle keuken met DB Keukens

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Optimale ruimtebenutting en workflow in jouw keuken

Optimale ruimtebenutting en workflow in jouw keuken