Zo kies je de juiste houten vloer voor je nieuwe huis

Zo kies je de juiste houten vloer voor je nieuwe huis

Of je nu voor een bepaalde stijl of esthetiek gaat voor je hele huis of voor elke kamer, er zijn veel manieren om dat perfecte ontwerp te bereiken. Gordijnen, geverfde muren en meubels kunnen relatief eenvoudig worden aangepast, maar de vloer precies goed krijgen is iets dat niet zo vaak of zo gemakkelijk kan worden veranderd.

Houten vloeren zijn een langetermijninvestering die elke kamer of huis decennialang mooier en waardevoller kan maken, wat betekent dat er veel aandacht en aandacht moet worden besteed aan het kiezen van een kleur, textuur en patroon die geschikt zijn voor het decor en de esthetiek die jij in gedachten hebt gehouden voor waar u ze ook wilt laten installeren. Hieronder staan ​​drie trends om in de gaten te houden voor houten vloeren in de woonkamer, keuken en slaapkamer:

Trends voor het gezinsleven

U zult waarschijnlijk veel vrije tijd doorbrengen in de huiskamer. Het is waar huiseigenaren, gezinnen, huisdieren en gasten samenkomen voor gezelligheid, spelen en meer, dus duurzaamheid moet een overweging zijn. Gelukkig zijn parketvloeren uitstekend wat betreft hardheid en duurzaamheid, dus ze zullen de tand des tijds doorstaan ​​en in de loop van de jaren bestand zijn tegen intensief voetverkeer.

Als het op stijl aankomt, is de lucht echt de limiet dankzij de veelzijdigheid van hout als bouwmateriaal. Lichtgekleurde visgraat houten vloeren geven de woonkamer bijvoorbeeld een groter gevoel van ruimte en grandeur dankzij het optische effect van de visgraat V-vormen. Bovendien stelt de lichte kleur huiseigenaren in staat om een ​​groter kleurbereik te gebruiken bij hun meubelkeuze.

Als je dezelfde stijl wilt gebruiken voor de woonkamer en de keuken, kunnen lange planken ook een gevoel van continuïteit tussen de twee kamers toevoegen.

Houten vloeren zijn perfect voor keukens

Er is één fundamentele keuze die huiseigenaren vaak maken bij het kiezen van keukenvloeren: dezelfde stijl gebruiken als de woonkamer of iets anders kiezen? Door dezelfde stijl te kiezen als de woonkamer is er een verkeerde keuze aan de veiligheid, aangezien er continuïteit in stijl is en geen afbakening tussen de twee kamers.

Het gebruik van een andere stijl houten vloer voor de keuken kan echter de voorkeur hebben om een ​​andere sfeer te creëren, dus het komt vooral neer op persoonlijke smaak. Het mooie van parketvloeren is dat ze kunnen worden gelakt en beschermd tegen morsen dat onvermijdelijk in de keuken zal gebeuren.

Trends voor de slaapkamer

Hoewel het waar is dat je de meeste van je wakkere uren thuis waarschijnlijk in de woonkamer doorbrengt, zal de meeste van je slaaptijd zeker in de slaapkamer plaatsvinden. Dit heeft gevolgen voor de slaapkamer, aangezien de keuze van de vloer waarschijnlijk iets gezelliger en comfortabeler moet zijn dan elders in huis.

Warme, natuurlijke houtafwerkingen geven een indruk en gevoel van comfort dat ongeëvenaard is door de meeste vloermaterialen, dus waarom probeert u niet een donkerhouten afwerking van samengestelde hardhouten vloeren voor een gezellig interieurgevoel? Als alternatief kan een lichtere tint meer licht in de kamer brengen voor een prachtig effect bij zonsopgang na een goede nachtrust.

Qua patronen zijn chevron en visgraat uitstekende keuzes, omdat ze een kleinere ruimte, zoals een slaapkamer, breder en korter kunnen maken. Kies voor een warme afwerking en je slaapkamer zal aanvoelen als een gloednieuwe ruimte.

Zijn houten vloeren de investering waard?

Het valt niet te ontkennen dat hardhouten vloeren een geweldige investering zijn, misschien wel een van de meest waardevolle die een huiseigenaar kan verdienen voor het vermogen en de waarde van zijn huis door de jaren heen. Van de verschillende soorten hardhouten vloeren vallen echter parketvloeren op als een duidelijke winnaar in termen van esthetische aantrekkingskracht, veelzijdigheid en duurzaamheid.

Gerelateerde Posts

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

7 vreemde voorwerpen die regelmatig in het riool worden gevonden

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Hoe kies je de beste eettafel voor zowel sfeer als functionaliteit?

Creëer een stoere en robuuste industriële keuken met DB Keukens

Creëer een stoere en robuuste industriële keuken met DB Keukens

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer

Vloertegels: de perfecte keuze voor je vloer